Analýza mastných kyselin a tokoferolů v olejích pomocí GC-MS – Bc. Michaela Kamenická
Bc. Michaela Kamenická
Master's thesis
Analýza mastných kyselin a tokoferolů v olejích pomocí GC-MS
Analysis of fatty acids and tocopherols in oils using GC-MS
Abstract:
Tato diplomová práce je zaměřena na analýzu mastných kyselin a tokoferolů v rostlinných olejích pomocí analytické techniky GC-MS. V teoretické části jsou charakterizovány tyto dvě skupiny látek spolu s principy plynové chromatografie, hmotnostní spektrometrie a jejich spojení. Rovněž je vypracována rešerše týkající se stanovení mastných kyselin a tokoferolů v olejích. V experimentální části práce bylo …moreAbstract:
This thesis is focused on the analysis of fatty acids and tocopherols in vegetable oils using the analytical technique GC-MS. These two groups of compounds together with the principles of gas chromatography, mass spectrometry and their connection are characterized in the theoretical part. The literary research regarding the determination of fatty acids and tocopherols in oils is performed, too. In …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 7. 2020
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Blanka Švecová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KAMENICKÁ, Michaela. \textit{Analýza mastných kyselin a tokoferolů v olejích pomocí GC-MS}. Online. Master's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2020. Available from: https://theses.cz/id/0qm5dq/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Kamenická, Michaela. Analýza mastných kyselin a tokoferolů v olejích pomocí GC-MS. Pardubice, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Využití hmotnostní spektrometrie pro analýzu nízkomolekulárních organických látek v paleontologii a v biologické antropologii
Veronika SEIDLEROVÁ -
Hmotnostní spektrometrie v klinických aplikacích
Barbora PISKLÁKOVÁ -
Využití tandemu plynové chromatografie - hmotnostní spektrometrie pro screening reziduí pesticidů v potravních doplňcích
Dana Hájková -
Spektrometrie iontové pohyblivosti ve spojení s hmotnostní spektrometrií v analýze cukrů
Lucie PUŠOVÁ -
Využití hmotnostní spektrometrie při odhalování falšování potravin
Aneta Štěpánová -
Kvalita oleje z hroznových zrníček
Veronika Vlková -
Monitorování mastných kyselin v gastroodpadech se zaměřením na upotřebené kuchyňské oleje
Michael Weber -
Esenciální oleje z hřebíčku a skořice
Tereza Janošková