Složení ternárních směsí tavicích solí s citronanem sodným a jejich vliv na texturní vlastnosti tavených sýrů – Bc. Helena Bačová
Bc. Helena Bačová
Master's thesis
Složení ternárních směsí tavicích solí s citronanem sodným a jejich vliv na texturní vlastnosti tavených sýrů
The Composition of the Ternary Mixture of Emulsifying Salts with Trisodium Citrate and Their Influence on the Textural Properties of Processed Cheese
Abstract:
Cílem této diplomové práce bylo studovat vliv ternárních směsí tavicích solí obsahující citronan sodný na vybrané texturní vlastnosti a pH modelových vzorků v průběhu 30 denního skladování. Pro účely experimentu byly použity fosforečnanové tavicí soli: hydrogenfosforečnan sodný(DSP), sodná sůl polyfosforečnanu (POLY), difosforečnan sodný (TSPP) a citronanová tavicí sůl: citronan sodný (TSC). Byly testovány …moreAbstract:
The aim of this thesis was to study the effect of ternary mixtures of emulsifying salts containing trisodium citrate on selected textural properties and pH of model samples during a 30-day storage. Phosphate type emulsifying salts: disodium phosphate (DSP), sodium salt of polyphosphate (POLY), tetrasodium diphosphate (TSPP) and citrate type emulsifying salt: trisodium citrate (TSC) were used for the …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2014
Accessible from:: 25. 4. 2014
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BAČOVÁ, Helena. \textit{Složení ternárních směsí tavicích solí s citronanem sodným a jejich vliv na texturní vlastnosti tavených sýrů}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2014. Available from: https://theses.cz/id/0qqgvv/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Bačová, Helena. Složení ternárních směsí tavicích solí s citronanem sodným a jejich vliv na texturní vlastnosti tavených sýrů. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 25.4.2014
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 25. 4. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Vybrané vlastnosti modelových systémů mléka obsahujících ternární směsi fosforečnanových a citronanových solí
Richardos-Nikolaos Salek -
Změna viskoelastických vlastností tavených sýrů v důsledku použití různých tavicích solí
Lucie Mynarčíková -
Antibakteriální účinek tavící soli HBS (polyfosforečnan s dlouhým lineárním řetězcem).
Adéla NOVÁKOVÁ -
Vliv přídavků kappa-karagenanu a draselných tavicích solí na vybrané vlastnosti tavených sýrů
Pavla Šubertová -
Vliv doby prozrálosti vybraných sýrů švýcarského typu na konzistenci tavených sýrů s různou skladbou tavicích solí
Simona Maděrová -
Možnosti využití vybraných hydrokoloidů a směsí různých fosforečnanů při výrobě tavených sýrů
Gabriela NAGYOVÁ -
Vliv pridavku furcellaranu a draselnych tavicich soli na konzistenci tavenych syru
Iva Peníšková -
Kyselina adipová a její soli jako možná náhrada tradičních tavicích solí
Lenka JEDLIČKOVÁ