Mgr. Šárka Kuchyňková

Bakalářská práce

Spotřeba brukvovité zeleniny u dospělé populace

Consumption of cruciferous vegetables in adult population
Anotace:
Cílem této bakalářské práce bylo objasnit význam konzumace brukvovité zeleniny, zejména ve vztahu k prevenci rakovinného onemocnění. A zjistit, jaká je spotřeba této zeleniny u dospělé populace. Především, které druhy jsou nejčastěji konzumovány a jak často. Jedná-li se o zeleninu syrovou nebo tepelně a jinak upravenou. A co společnost ví o přínosu konzumace této zeleniny na zdraví.
Abstract:
The aim of this bachelor thesis was to clarify the importance of brassica (cruciferous) vegetables consumption, especially in relation to cancer prevention. And find out what is the consumption of these vegetables at adult population. In particular, which species are most commonly consumed and how often, if raw or cooked. And what do people know about the benefits of brassica consumption on health …více
 
 
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 8. 2009

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 4. 9. 2009
  • Vedoucí: RNDr. Jiří Totušek, CSc.
  • Oponent: PaedDr. Věra Bulková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta

Masarykova univerzita

Lékařská fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut

Práce na příbuzné téma