Jana HRABAČKOVÁ

Bakalářská práce

Slang v gastronomii (mluva barmanů a kuchařů)

Slang in gastronomy (typical speech of bartenders and chefs)
Anotace:
Záměrem práce bylo shromáždit nejčastěji užívané výrazivo v gastronomickém prostředí a následná analýza těchto pojmenování. Celkem se podařilo získat 128 výrazů, které byly následně analyzovány podle jednotlivých kritérií. Z hlediska zařazení k sémantické skupině, dále dle slovnědruhového kritéria a onomaziologického kritéria.
Abstract:
The aim of the work was to collect the most commonly used term in the gastronomic environment and to analyze these names. A total of 128 expressions were obtained, which were then analyzed by individual criteria. From the point of view of inclusion in the semantic group, further according to the verbal type criterion and onomaziological criterion.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 3. 2018
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: PaedDr. Jitka Málková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

HRABAČKOVÁ, Jana. Slang v gastronomii (mluva barmanů a kuchařů). Plzeň, 2018. bakalářská práce (Bc.). ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Fakulta pedagogická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, Fakulta pedagogická
Vázaný výtisk práce naleznete v Univerzitní knihovně ZČU, více na http://www.knihovna.zcu.cz/kvalifikacni-prace/

ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI

Fakulta pedagogická

Bakalářský studijní program / obor:
Specializace v pedagogice / Český jazyk se zaměřením na vzdělávání