Jana HRABAČKOVÁ

Bachelor's thesis

Slang v gastronomii (mluva barmanů a kuchařů)

Slang in gastronomy (typical speech of bartenders and chefs)
Abstract:
Záměrem práce bylo shromáždit nejčastěji užívané výrazivo v gastronomickém prostředí a následná analýza těchto pojmenování. Celkem se podařilo získat 128 výrazů, které byly následně analyzovány podle jednotlivých kritérií. Z hlediska zařazení k sémantické skupině, dále dle slovnědruhového kritéria a onomaziologického kritéria.
Abstract:
The aim of the work was to collect the most commonly used term in the gastronomic environment and to analyze these names. A total of 128 expressions were obtained, which were then analyzed by individual criteria. From the point of view of inclusion in the semantic group, further according to the verbal type criterion and onomaziological criterion.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 3. 2018
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: PaedDr. Jitka Málková, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

HRABAČKOVÁ, Jana. Slang v gastronomii (mluva barmanů a kuchařů). Plzeň, 2018. bakalářská práce (Bc.). ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Fakulta pedagogická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, Fakulta pedagogická
Vázaný výtisk práce naleznete v Univerzitní knihovně ZČU, více na http://www.knihovna.zcu.cz/kvalifikacni-prace/

University of West Bohemia

Faculty of Education

Bachelor programme / field:
Specialization in Pedagogy / Czech Language in Education