Bakterie rodu Asaia a jejich výskyt v potravinách a nápojích – Kamila Lacinová
Kamila Lacinová
Bachelor's thesis
Bakterie rodu Asaia a jejich výskyt v potravinách a nápojích
Asaia and Their Occurrence in Foods and Beverages
Abstract:
Cílem této bakalářské práce je představit bakterie rodu Asaia, jejich vlastnosti, výskyt a význam v potravinářském průmyslu. První část práce se zaměřuje na obecnou charakteristiku bakterií octového kvašení, druhá část se již zabývá samotnou bakterií Asaia a jejím taxonomickým zařazením, poté se práce zaměřuje na popis morfologických, fyziologických a biochemických vlastností. Další kapitola popisuje …moreAbstract:
The aim of this bachelor thesis is to introduce bacteria of genus Asaia, their properties, occurrence and importance in food industry. The first part focuses on the general characteristics of acetic bacteria, the second part deals with the Asaia bacterium itself and its taxonomic classification, then the work focuses on the description of morphological, physiological and biochemical properties. The …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 5. 2019
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Lacinová, Kamila. Bakterie rodu Asaia a jejich výskyt v potravinách a nápojích. Zlín, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Mikrobiální rizika u výroby nealkoholických nápojů
Jana Vaňharová -
Mikrobiologie džusových nápojů
Barbora Zemanová -
Studium inhibice bakterií octového kvašení pomocí siřičitanů
Polina Gorodkova -
Citlivost nežádoucích bakterií octového kvašení k sanitačním prostředkům používaným ve výrobnách nealkoholických nápojů
Simona Sedláčková -
Octové bakterie ve vinařské technologii a studium jejich inhibice
Aleš Vavřiník -
Charakterizace kvasinek podílejících se na kvašení hroznového moštu
Eva Vontrobová -
Výskyt bakterií mléčného kvašení ve víně
Simona LIŠKOVÁ -
Štúdium octového kvasenia vo vybraných druhoch vína
Kristína Miklovičová