Vliv přírodních aditiv na prodloužení skladovatelnosti chlazených paštik z kapra obecného (Cyprinus carpio) – Bc. Ondřej TUNYS
Bc. Ondřej TUNYS
Master's thesis
Vliv přírodních aditiv na prodloužení skladovatelnosti chlazených paštik z kapra obecného (Cyprinus carpio)
Abstract:
Tato diplomová práce hodnotí účinky brusinky, česneku a cibulového extraktu na mikrobiologickou kvalitu, senzorické atributy a oxidativní působení u paštik z kapra obecného (Cyprinus carpio). Hodnocení je vyjádřeno ve srovnání s kontrolním vzorkem (bez aditiva). Jednotlivé analýzy probíhaly v různých termínech v závislosti na prováděné analýze (obvykle v den 0, dále po 1, 2, 3 a 6 měsících skladování …moreAbstract:
This diploma thesis evaluates the effects of cranberry, garlic and onion extract on microbiological quality, sensory attributes and oxidative effect of common carp (Cyprinus carpio) pâtés. The evaluation is expressed in comparison with the control sample (no additive). Individual analyzes took place in different terms depending on the analysis performed (usually on day 0, then after 1, 2, 3 and 6 months …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 6. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Mgr. Zuzana Linhartová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
TUNYS, Ondřej. \textit{Vliv přírodních aditiv na prodloužení skladovatelnosti chlazených paštik z kapra obecného (Cyprinus carpio)}. Online. Master's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Fisheries and Protection of Waters. 2020. Available from: https://theses.cz/id/0tommw/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
TUNYS, Ondřej. Vliv přírodních aditiv na prodloužení skladovatelnosti chlazených paštik z kapra obecného (Cyprinus carpio). Č. Budějovice, 2020. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta rybářství a ochrany vod
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta rybářství a ochrany vodUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of Fisheries and Protection of WatersMaster programme / field:
Agricultural Specialization / Fishery and Protection of Waters
Theses on a related topic
-
Mikrobiologická kvalita masa králíků
Lenka Suchomelová -
Mikrobiální a senzorická jakost sýrových výrobků s lomem
Lenka JEDLIČKOVÁ -
Změny mikrobiologických a senzorických parametrů v průběhu skladování jogurtů
Barbora Bašková -
Oxidace proteinů a lipidů u ryb: dráhy, kinetika a produkty
Nima HEMATYAR -
Vliv vykrvení na kvalitu masa kapra obecného (Cyprinus carpio)
Michal KUBÍK -
Hodnocení vlastností tuhých zbytků z vysokoteplotního spalování uhlí
Ľuboš Cesnek -
Ekonomická efektivnost fotovoltaické elektrárny
Martin Cesnek -
Zelená Palmovka
Róbert Cesnek
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights