Bc. Žaneta Janíčková

Master's thesis

Vliv přídavku polysacharidu a proteinu na vybrané vlastnosti tavených syrových omáček.

The effect of polysacharides and proteins addition on selected characteristics of processed cheese sauces.
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá studiem vlivu přídavku proteinu a polysacharidu na vybrané vlastnosti tavených sýrových omáček. Výroba modelových vzorků byla uskutečněna za přídavku proteinu (globinu) a polysacharidu (xantanové gumy) v koncentracích 0,5 %;1,0 %; 1,5 % a 2,0 % (w/w). U modelových vzorků byly 1. a 14. den po výrobě sledovány změny sušiny, hodnot pH, reologických a texturních vlastností. V …viac
Abstract:
The diploma thesis deals with the influence of protein and polysaccharide addition on se-lected properties of processed cheese sauces. Model samples were made with the addition of protein (globin) and polysaccharide (xanthan gum) at concentrations of 0,5 %; 1,0 %; 1,5 % and 2,0 % (w/w). In the model samples, changes in dry matter, pH, rheological and tex-ture properties were observed on the day 1st …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2019

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Janíčková, Žaneta. Vliv přídavku polysacharidu a proteinu na vybrané vlastnosti tavených syrových omáček.. Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe