Vliv přídavku polysacharidu a proteinu na vybrané vlastnosti tavených syrových omáček. – Bc. Žaneta Janíčková
Bc. Žaneta Janíčková
Master's thesis
Vliv přídavku polysacharidu a proteinu na vybrané vlastnosti tavených syrových omáček.
The effect of polysacharides and proteins addition on selected characteristics of processed cheese sauces.
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá studiem vlivu přídavku proteinu a polysacharidu na vybrané vlastnosti tavených sýrových omáček. Výroba modelových vzorků byla uskutečněna za přídavku proteinu (globinu) a polysacharidu (xantanové gumy) v koncentracích 0,5 %;1,0 %; 1,5 % a 2,0 % (w/w). U modelových vzorků byly 1. a 14. den po výrobě sledovány změny sušiny, hodnot pH, reologických a texturních vlastností. V …viacAbstract:
The diploma thesis deals with the influence of protein and polysaccharide addition on se-lected properties of processed cheese sauces. Model samples were made with the addition of protein (globin) and polysaccharide (xanthan gum) at concentrations of 0,5 %; 1,0 %; 1,5 % and 2,0 % (w/w). In the model samples, changes in dry matter, pH, rheological and tex-ture properties were observed on the day 1st …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JANÍČKOVÁ, Žaneta. \textit{Vliv přídavku polysacharidu a proteinu na vybrané vlastnosti tavených syrových omáček.}. Online. Diplomová práca. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Faculty of Technology. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/0topx1/.
Jak správně citovat práci
Janíčková, Žaneta. Vliv přídavku polysacharidu a proteinu na vybrané vlastnosti tavených syrových omáček.. Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Reologické vlastnosti tavených syrov
Michaela Kardošová -
Vliv postupného přidávání vody na reologické vlastnosti tavených sýrů
Wendy Číhalová -
Vliv vybraných fykokoloidů a dvoustupňové homogenizace na reologické vlastnosti tavených sýrových omáček
Kristýna Vinklárková -
Reologické vlastnosti tavených sýrů v průběhu chlazení
Barbora Kozubíková -
Vliv dvojstupňové homogenizace na reologické vlastnosti tavených sýrových omáček během skladováni
Nela Švajdová -
Vliv sterilačního záhřevu na reologické a texturní vlastnosti tavených sýrových výrobků
Tereza Šmigurová -
Vliv kaseinových bílkovin na viskoelastické vlastnosti tavených sýrových omáček
Lucie Vojtíková -
Vybrané vlastnosti tavených sýrů s přídavkem draselných tavicích solí
Kristýna Šantová