Texturní a mikrobiální změny ve vybraných částech eidamské cihly v průběhu jejího zrání – Bc. Lenka NENUTILOVÁ
Bc. Lenka NENUTILOVÁ
Master's thesis
Texturní a mikrobiální změny ve vybraných částech eidamské cihly v průběhu jejího zrání
Textural and microbial changes in selected parts of Eidam cheese during its ripening
Anotácia:
Teoretická část práce je zaměřena na technologii výroby sýrů eidamského typu, na změny jakostních parametrů probíhajících v průběhu zrání sýrů s nízkodohřívanou sýřeninou a na vývoj mikroorganizmů v průběhu výroby a zrání sýrů. Praktická část se zabývá zracím pokusem, který simuloval zrání eidamských sýrů za 2 odlišných zracích, resp. skladovacích podmínek. Byla provedena mikrobiologická analýza, která …viacAbstract:
The theoretical part was focused on the technology of production of Edam cheese, the changes in quality parameters during ripening Edam cheese and development of microorganisms during manufacture and ripening of cheese. The practical part deals with simulating of Edam cheese ripening in 2 different ripening and storage conditions. Microbiological analysis was performed. Selected groups of microorganisms …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2011
Identifikátor:
22818
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2011
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NENUTILOVÁ, Lenka. \textit{Texturní a mikrobiální změny ve vybraných částech eidamské cihly v průběhu jejího zrání}. Online. Diplomová práca. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Faculty of Technology. 2011. Dostupné z: https://theses.cz/id/0u9wtb/.
Jak správně citovat práci
NENUTILOVÁ, Lenka. Texturní a mikrobiální změny ve vybraných částech eidamské cihly v průběhu jejího zrání. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Economics of Fat, Detergent and Cosmetics Production
Práce na příbuzné téma
-
Změna proteinového profilu přírodních sýrů eidamského typu v průběhu zrání za různých teplotních podmínek
Renata MICHÁLKOVÁ -
Distribuce obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v přírodním sýru eidamského typu
Radka FLASAROVÁ -
Změny distribuce dusíkatých látek v průběhu zrání eidamských sýrů
Eva WEISEROVÁ -
Změny kyselosti a vodní aktivity v průběhu zrání Eidamských sýrů
Renata ORSÁGOVÁ