Bc. Jana Lošťáková

Master's thesis

Antropologie jídla v Sao Paulu

Anthropology of Food in Sao Paulo
Abstract:
Práce se zabývá antropologií jídla ve městě Sao Paulo v Brazílii. Etnografický popis líčí všední den brazilského úředníka se zaměřením na stravovací návyky během dne. Dotazníkový výzkum je zaměřen na stravování mimo vlastní domácí kuchyň z hlediska četnosti, oblíbenosti a praktičnosti. Hlavním cílem je analyzovat soudobou kuchyni v Sao Paulu a poukázat na šíření kulturních prvků v rámci migrace obyvatelstva …more
Abstract:
The work is dealing with the anthropology of food in Sao Paulo in Brazil. Ethnographic description describes normal day of brazilian officer with focus on food routines during a day. Questionnaire research is focusing on the food outside of the home kitchen. This research will be observing the frequency, popularity and practicality of such food. The main goal of this paper is to analyze contemporary …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 6. 2011

Thesis defence

  • Date of defence: 8. 9. 2011
  • Supervisor: Mgr. Petr Pabian, Th.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Lošťáková, Jana. Antropologie jídla v Sao Paulu. Pardubice, 2011. diplomová práce (Mgr.). Univerzita Pardubice. Fakulta filozofická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta filozofická