Bc. Jana Lošťáková

Diplomová práce

Antropologie jídla v Sao Paulu

Anthropology of Food in Sao Paulo
Anotace:
Práce se zabývá antropologií jídla ve městě Sao Paulo v Brazílii. Etnografický popis líčí všední den brazilského úředníka se zaměřením na stravovací návyky během dne. Dotazníkový výzkum je zaměřen na stravování mimo vlastní domácí kuchyň z hlediska četnosti, oblíbenosti a praktičnosti. Hlavním cílem je analyzovat soudobou kuchyni v Sao Paulu a poukázat na šíření kulturních prvků v rámci migrace obyvatelstva …více
Abstract:
The work is dealing with the anthropology of food in Sao Paulo in Brazil. Ethnographic description describes normal day of brazilian officer with focus on food routines during a day. Questionnaire research is focusing on the food outside of the home kitchen. This research will be observing the frequency, popularity and practicality of such food. The main goal of this paper is to analyze contemporary …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 6. 2011

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 8. 9. 2011
  • Vedoucí: Mgr. Petr Pabian, Th.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Lošťáková, Jana. Antropologie jídla v Sao Paulu. Pardubice, 2011. diplomová práce (Mgr.). Univerzita Pardubice. Fakulta filozofická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta filozofická