Bc. Katarína Zástavková

Master's thesis

Mikrobiologická bezpečnosť mäsa

Mikrobiologická bezpečnost masa
Abstract:
Diplomová práce se zabývá mikrobiologickou kontaminací hovězího masa významnými skupinami mikroorganismů. Během třech různých měsíců září, leden a únor byly odebrány stěrovou metodou vzorky z povrchu masa jednotlivých částí jatečně upravených hovězích polovin (přední kýta, zadní kýta, krk, pupek, žebro, hruď). Z těchto vzorků byl stanoven celkový počet mikroorganismů (CPM), bakterie mléčného kvašení …more
Abstract:
The diploma thesis deals with microbiological contamination of beef with important groups of microorganisms. During three different months, September, January and February, steric methods were taken from the surface of the meat of the individual parts of the carcass of bovine halves (front thigh, hind thigh, neck, navel, rib, chest). From these samples, the total number of microorganisms (CPM), lactic …more
Abstract:
Diplomová práca sa zaoberá mikrobiologickou kontamináciou hovädzieho mäsa významnými skupinami mikroorganizmov. V priebehu troch rôznych mesiacov september, január a február boli odobrané sterovou metódou vzorky z povrchu mäsa jednotlivých častí jatočne upravených hovädzích polovíc (predné stehno, zadné stehno, krk, pupok, rebro, hruď). Z týchto vzoriek bol stanovený celkový počet mikro-organizmov …more
 
 
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 4. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: doc. MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
  • Reader: Michal Kosař, Ing.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta