Bc. Katarína Zástavková
Master's thesis
Mikrobiologická bezpečnosť mäsa
Mikrobiologická bezpečnost masa
Abstract:
Diplomová práce se zabývá mikrobiologickou kontaminací hovězího masa významnými skupinami mikroorganismů. Během třech různých měsíců září, leden a únor byly odebrány stěrovou metodou vzorky z povrchu masa jednotlivých částí jatečně upravených hovězích polovin (přední kýta, zadní kýta, krk, pupek, žebro, hruď). Z těchto vzorků byl stanoven celkový počet mikroorganismů (CPM), bakterie mléčného kvašení …moreAbstract:
The diploma thesis deals with microbiological contamination of beef with important groups of microorganisms. During three different months, September, January and February, steric methods were taken from the surface of the meat of the individual parts of the carcass of bovine halves (front thigh, hind thigh, neck, navel, rib, chest). From these samples, the total number of microorganisms (CPM), lactic …moreAbstract:
Diplomová práca sa zaoberá mikrobiologickou kontamináciou hovädzieho mäsa významnými skupinami mikroorganizmov. V priebehu troch rôznych mesiacov september, január a február boli odobrané sterovou metódou vzorky z povrchu mäsa jednotlivých častí jatočne upravených hovädzích polovíc (predné stehno, zadné stehno, krk, pupok, rebro, hruď). Z týchto vzoriek bol stanovený celkový počet mikro-organizmov …more
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: doc. MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
- Reader: Michal Kosař, Ing.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Non-invasive contactless identification and characterization of microorganisms by Raman spectroscopy and optical micromanipulations
Silvie Bernatová -
Mikrobiálna kontaminácia kávových zŕn
Peter Csányi -
Microbial contamination and preservation of selected cultural heritage in the Czech Republic
Tereza Branyšová -
Vliv mikrobiální kontaminace na kvalitu povrchových vod v České republice
Barbora Srcháčková -
Mikrobiální kontaminanty raw potravin a obilných produktů
Kristýna VENGLOVIČOVÁ -
Kontrolní stěry na mikrobiální znečištění prostředí
Simona KUKRÁLOVÁ -
Mikrobiální kontaminace snídaňových cereálních výrobků
Kateřina Kořínková -
Mikrobiální kontaminace v archivních depozitářích
Nicole Petrů