Stálost aktivních látek obsažených ve fungicidním preparátu založeném na chmelové a tymiánové silici určenému k hubení plísňových chorob chmele – Václav Žatecký
Václav Žatecký
Master's thesis
Stálost aktivních látek obsažených ve fungicidním preparátu založeném na chmelové a tymiánové silici určenému k hubení plísňových chorob chmele
Stability of active principles contained in fungicidal preparation based on hop and thyme essential oil intended for the control of fungal diseases of hops
Abstract:
Chmel (Humulus lupulus; Cannabaceae) je rostlina značně náchylná k některým plísňovým onemocněním, zejména k (Pseudoperonospora humuli). Houbové choroby chmele se obtížně hubí. K prevenci a likvidaci plísní se používají přípravky, které představují zátěž pro životní prostředí (např. ty na bázi mědi). Používaní konvenčních přípravků se stále legislativně omezuje, ale nových, šetrnějších přípravků k …moreAbstract:
Hops (Humulus lupulus; Cannabaceae) is a plant highly susceptible to some fungal diseases, especially (Pseudoperonospora humuli). Hop fungal diseases are difficult to control. Products that pose a burden on the environment (eg copper-based ones) are used to prevent and eliminate mold. The use of conventional products is still restricted by legislation, but new, more environmentally friendly products …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Jan Tauchen, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŽATECKÝ, Václav. \textit{Stálost aktivních látek obsažených ve fungicidním preparátu založeném na chmelové a tymiánové silici určenému k hubení plísňových chorob chmele}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Available from: https://theses.cz/id/0yfu2z/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Stabilizace iso-α-hořkých kyselin katalytickou hydrogenací
David Maxa -
Porovnání analytických metod pro stanovení hořkých kyselin v chmelových produktech
Petr Kolář -
Porovnání obsahu hořkých kyselin v chmelových peletách v závislosti na odrůdě chmele
Karolína Ertlová -
Porovnání analytických metod stanovení obsahu hořkých kyselin ve chmelu (Humulus lupulus; Cannabaceae)
Václav Žatecký -
Isomerace hořkých chmelových kyselin v pivu
Přemysl Chmelař -
Analýza hořkých kyselin v pivu s využitím extrakce na míchací tyčince
Martina Joklíková -
Analýza hořkých kyselin v pivu s využitím disperzní kapalinové mikroextrakce
Monika Kadrmasová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights