Bc. Martina Joklíková

Diplomová práce

Analýza hořkých kyselin v pivu s využitím extrakce na míchací tyčince

Analysis of beer bitter acids by means of stir bar sorptive extraction
Anotace:
Tato diplomová práce je zaměřena na využití mikroextrakce na míchací tyčince ve spojení s kapalinovou chromatografií s UV detekcí pro stanovení alfa- a beta-hořkých kyselin v klasických pivech a v pivech za studena chmelených. V teoretické části jsou popsány různé metody mikroextrakce tuhou fází, zejména mikroextrakce na míchací tyčince, její modifikace a spojení s kapalinovou chromatografií. Diplomová …více
Abstract:
This thesis deals with the use of stir bar sorptive extraction followed by liquid chromatography with UV detection for the determination of alpha- and beta-bitter acids in classical beer and dry-hopped beer. In the theoretical part there are described various methods of solid phase microextraction, in particular, the stir bar sorptive extraction, its modifications and its connection with liquid chromatography …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2019
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Joklíková, Martina. Analýza hořkých kyselin v pivu s využitím extrakce na míchací tyčince. Pardubice, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin

Práce na příbuzné téma