Stálost aktivních látek obsažených ve fungicidním preparátu založeném na chmelové a tymiánové silici určenému k hubení plísňových chorob chmele – Václav Žatecký
Václav Žatecký
Diplomová práce
Stálost aktivních látek obsažených ve fungicidním preparátu založeném na chmelové a tymiánové silici určenému k hubení plísňových chorob chmele
Stability of active principles contained in fungicidal preparation based on hop and thyme essential oil intended for the control of fungal diseases of hops
Anotace:
Chmel (Humulus lupulus; Cannabaceae) je rostlina značně náchylná k některým plísňovým onemocněním, zejména k (Pseudoperonospora humuli). Houbové choroby chmele se obtížně hubí. K prevenci a likvidaci plísní se používají přípravky, které představují zátěž pro životní prostředí (např. ty na bázi mědi). Používaní konvenčních přípravků se stále legislativně omezuje, ale nových, šetrnějších přípravků k …víceAbstract:
Hops (Humulus lupulus; Cannabaceae) is a plant highly susceptible to some fungal diseases, especially (Pseudoperonospora humuli). Hop fungal diseases are difficult to control. Products that pose a burden on the environment (eg copper-based ones) are used to prevent and eliminate mold. The use of conventional products is still restricted by legislation, but new, more environmentally friendly products …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Jan Tauchen, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŽATECKÝ, Václav. \textit{Stálost aktivních látek obsažených ve fungicidním preparátu založeném na chmelové a tymiánové silici určenému k hubení plísňových chorob chmele}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/0yfu2z/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Stabilizace iso-α-hořkých kyselin katalytickou hydrogenací
David Maxa -
Porovnání analytických metod pro stanovení hořkých kyselin v chmelových produktech
Petr Kolář -
Porovnání analytických metod stanovení obsahu hořkých kyselin ve chmelu (Humulus lupulus; Cannabaceae)
Václav Žatecký -
Porovnání obsahu hořkých kyselin v chmelových peletách v závislosti na odrůdě chmele
Karolína Ertlová -
Isomerace hořkých chmelových kyselin v pivu
Přemysl Chmelař -
Analýza hořkých kyselin v pivu s využitím disperzní kapalinové mikroextrakce
Monika Kadrmasová -
Analýza hořkých kyselin v pivu s využitím extrakce na míchací tyčince
Martina Joklíková
Název
Vložil
Vloženo
Práva