Srovnání BIO a konvenčních rostlinných potravin – Monika Slaná
Monika Slaná
Bakalářská práce
Srovnání BIO a konvenčních rostlinných potravin
Comparison of organic and conventional plant foods
Anotace:
Moje bakalářská práce je zaměřená na téma biopotravin a konvenčních potravin. Z velké části se zabývá jejich srovnáním z různých hledisek, což je uvedeno v teoretické části této práce. Ekologické zemědělství představuje významný faktor v ochraně životního prostředí a šetrnosti k půdě, proto má trh s biopotravinami velký potenciál a lze tedy předpokládat prudký nárůst tohoto trendu i do budoucna. Tuto …víceAbstract:
My bachelor thesis is focused on the topic of organic food and conventional food. It largely deals with their comparison from different perspectives, which is stated in the theoretical part of this work. Organic farming is an important factor in environmental protection and soil conservation, so the organic food market has great potential and i tis therefore possible to expect a sharp increase of this …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 20. 6. 2022
- Vedoucí: Ing. Ivo Soural, Ph.D.
- Oponent: Radek Sotolář, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Zpracovatelské technologie a kvalita potravin
Práce na příbuzné téma
-
Kvalita konvenčních a ekologických osiv
Ludmila BENKOVÁ -
Food Quality Management
Jan Wegmann -
Metabolomic profiling as an important tool for food quality and authenticity control
Hana Chmelařová -
Consumptive and non-consumptive effect of predators and food quality on arthropod herbivores
Jan KOLLROSS -
Exploring the consumer intentions on buying organic food
Rashedul Hoque -
Consumers´ Typology on the Czech Market of Food Products Assigned by Quality Labels
Tomáš Sadílek