Monika Slaná
Bachelor's thesis
Srovnání BIO a konvenčních rostlinných potravin
Comparison of organic and conventional plant foods
Abstract:
Moje bakalářská práce je zaměřená na téma biopotravin a konvenčních potravin. Z velké části se zabývá jejich srovnáním z různých hledisek, což je uvedeno v teoretické části této práce. Ekologické zemědělství představuje významný faktor v ochraně životního prostředí a šetrnosti k půdě, proto má trh s biopotravinami velký potenciál a lze tedy předpokládat prudký nárůst tohoto trendu i do budoucna. Tuto …moreAbstract:
My bachelor thesis is focused on the topic of organic food and conventional food. It largely deals with their comparison from different perspectives, which is stated in the theoretical part of this work. Organic farming is an important factor in environmental protection and soil conservation, so the organic food market has great potential and i tis therefore possible to expect a sharp increase of this …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 20. 6. 2022
- Supervisor: Ing. Ivo Soural, Ph.D.
- Reader: Radek Sotolář, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / specializace:
Horticulture engineering / Zpracovatelské technologie a kvalita potravin
Theses on a related topic
-
Kvalita konvenčních a ekologických osiv
Ludmila BENKOVÁ -
Food Quality Management
Jan Wegmann -
Metabolomic profiling as an important tool for food quality and authenticity control
Hana Chmelařová -
Consumptive and non-consumptive effect of predators and food quality on arthropod herbivores
Jan KOLLROSS -
Exploring the consumer intentions on buying organic food
Rashedul Hoque -
Consumers´ Typology on the Czech Market of Food Products Assigned by Quality Labels
Tomáš Sadílek