Výběr a testování nových prebiotických substrátů pro bifidobakterie – Bc. Marie Makovská
Bc. Marie Makovská
Master's thesis
Výběr a testování nových prebiotických substrátů pro bifidobakterie
The selection and testing of new prebiotic substrates for bifidobacteria
Abstract:
Bifidobakterie jsou běžným probiotickým rodem bakterií, který se vyskytujev gastointestinálním traktu lidí i zvířat. Genomové analýzy prokázaly, že existuje adaptace kmenů na prostředí, ve kterém žijí, a schopnost využít substráty vyskytující se ve stravě hostitele. V diplomové práci jsem navázala na svou práci bakalářskou (Degradace komplexních karbohydrátů bifidobakteriemi; 2016) a pokračovala s …moreAbstract:
Bifidobacteria are a common probiotic genus of bacteria that occurs in the gastrointestinal tract of humans and animals. Genomic analyzes have shown that there is a strain adaptation to the environment in which they live and the ability to utilize substrates found in the host's diet. In my diploma thesis I followed up on my bachelor thesis (Degradation of Complex Carbohydrates by Bifidobacteria, 2016 …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Věra Bunešová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MAKOVSKÁ, Marie. \textit{Výběr a testování nových prebiotických substrátů pro bifidobakterie}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2018. Available from: https://theses.cz/id/116lt2/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
In vitro kultivace kariogenních bakterií
Kateřina Pašková -
Změny v podílu sialových kyselin v glykoproteinech spermií v průběhu in vitro kapacitace
Natálie Kalčicová -
Vliv fermentace a teplené úpravy na stravitelnost hrachového proteinu v podmínkách in vitro
Jana Dunová -
Lokalizace vybraných sacharidových struktur během meiotického zrání prasečích oocytů kultivovaných in vitro.
Karolína Litošová -
Testování in vitro inhibičního účinku kmenů laktobacilů a bifidobakterií izolovaných z trávicího traktu evropských včel modonosných (Apis mellifera) vůči bakteriálním patogenům v podobě původců moru a hniloby včelího plodu
Lucie Nová -
Methods for studying gut parasites and their interaction with the host and the host microbiome
Jessica Anna DROZDZ -
Host-parasite interactions in 0+ juvenile fishes: effect of host, parasite and environmental characteristics.
Kateřina Francová -
Organoidy jako in vitro model pro studium host-patogen interakcí
Lívia Knapová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights