Ing. Aneta Prokopová

Doctoral thesis

Příprava želatin a hydrolyzátů z kuřecího kolagenu a možnosti jejich aplikací

Preparation of gelatins and hydrolysates from chicken collagen and possibilities of their applications
Abstract:
S rostoucí spotřebou drůbežího masa ve světě se nabízí možnosti využití kuřecích žaludků na kolagenní produkty. Tyto odpady vznikají na jatkách ve velkém množství a vzhledem k jejich biologické povaze je nutné s nimi zacházet tak, aby nedocházelo ke znečišťování životního prostředí. Kolagen z drůbežích žaludků je perspektivním surovinovým zdrojem pro výrobu želatin a hydrolyzátů. Biotechnologickou …more
Abstract:
With the growing consumption of poultry meat in the world, there are opportunities to use chicken stomachs for collagen products. These wastes are generated in slaughterhouses in large quantities and, due to their biological nature, it is necessary to handle them in such a way that they do not pollute the environment. Collagen from poultry stomachs is a promising raw material source for the production …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 4. 2024

Thesis defence

  • Date of defence: 10. 6. 2024
  • Supervisor: prof. Ing. Pavel Mokrejš, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Prokopová, Aneta. Příprava želatin a hydrolyzátů z kuřecího kolagenu a možnosti jejich aplikací. Zlín, 2024. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe