Rozdíly ve složení různých typů kávy – Bc. Petra Vojtíšková
Bc. Petra Vojtíšková
Diplomová práce
Rozdíly ve složení různých typů kávy
Differences in the composition of the different types of coffee
Anotace:
Káva doprovází lidstvo již několik tisíciletí. Významné množství kofeinu a dalších nutričně cenných látek je oceněno nejen výživovými poradci, ale i sportovci a běžnými konzumenty. Bylo zjištěno a porovnáno množství kofeinu, polyfenolických látek a antioxidační aktivita v různých druzích kávy, které byly připraveny odlišným způsobem. Byly vyhodnoceny rozdíly mezi těmito kávami v závislosti na poměru …víceAbstract:
Coffee has accompanied mankind for several millennia. The significant amount of caffeine and other nutritionally valuable substances is appreciated not only by nutritionists, but also by athletes and ordinary consumers. The amount of caffeine, polyphenolic compounds and antioxidant activity in different types of coffee prepared in different ways have been determined and compared. The differences between …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Aktivita antioxidantů u vybraných druhů řas za působení abiotického stresu
Adam Slavík -
Antioxidační aktivita vybraných antioxidantů pro oxidačně zasychající nátěrové hmoty.
Radek Janecký -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita v různě zbarvených hlízách odrůd brambor
Sebastian Holaza -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita ve vybraných druzích obilovin
Martin Liška -
Antioxidant activitiy of kolaviron, complex of biflavonoids from Garcinia kola
Barbora Šírová -
Antioxidační aktivita nápoje Kombucha z různých druhů čajů
Karina Prikhodko
Název
Vložil
Vloženo
Práva