Michaela Hanzlíková

Bakalářská práce

Předfermentační úpravy vína

Pre-fermentation treatments of wine
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá různými předfermentačními úpravami vína a je zpracována formou literární rešerše. Je zaměřená jak na klasickou maceraci, tak na její novější formy, které ovlivňují výsledný profil vín. V úvodu první části jsou popsané látky, které jsou obsaženy v moštu, jejichž obsah se vlivem různých macerací mění. Tato práce je hlavně zaměřena na různé druhy macerace, jako je kryomacerace …více
Abstract:
The bachelor's thesis is concerned with various pre-fermentation treatments of wine and is written as literature research. It focuses on classical maceration and its newer forms, which influence the final profile of the wines. In the introduction, the substances contained in the must, which concentration are affected due to different maceration techniques, are described. This work is mainly focused …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 20. 6. 2022
  • Vedoucí: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
  • Oponent: Alice Čížková, Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Bakalářský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství