Michaela Hanzlíková
Bakalářská práce
Předfermentační úpravy vína
Pre-fermentation treatments of wine
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá různými předfermentačními úpravami vína a je zpracována formou literární rešerše. Je zaměřená jak na klasickou maceraci, tak na její novější formy, které ovlivňují výsledný profil vín. V úvodu první části jsou popsané látky, které jsou obsaženy v moštu, jejichž obsah se vlivem různých macerací mění. Tato práce je hlavně zaměřena na různé druhy macerace, jako je kryomacerace …víceAbstract:
The bachelor's thesis is concerned with various pre-fermentation treatments of wine and is written as literature research. It focuses on classical maceration and its newer forms, which influence the final profile of the wines. In the introduction, the substances contained in the must, which concentration are affected due to different maceration techniques, are described. This work is mainly focused …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 20. 6. 2022
- Vedoucí: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
- Oponent: Alice Čížková, Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Porovnanie vplyvu kryomacerácie a stabulácie na kvalitu výsledného vína
Jan Janušík -
Stabulace bílých vín
Anna Výletová -
Vliv stabulace na aromatický profil odrůdy Ryzlink vlašský
Ondřej Tichý -
Stabulace růžových vín
Lucie Damborská -
Teplá stabulace a její vliv na aromatický profil vína
Petra Domanská -
Porovnanie vplyvu kryomacerácie a stabulácie na kvalitu výsledného vína
Jan Janušík