Látky uvlňované během autolýzy kvasinek a jejich vliv na senzorické vlastnosti vína – Jakub Zugárek
Jakub Zugárek
Bachelor's thesis
Látky uvlňované během autolýzy kvasinek a jejich vliv na senzorické vlastnosti vína
Substances released during yeast autolysis and their effect on sensory wine owners
Anotácia:
Cílem bakalářské práce bylo zkoumat vliv autolýzy kvasinek ve výrobě vína, především při uplatnění metody Sur lie (takzvané zrání na jemných kalech), na senzorické vlastnosti vína. Zahraničním trendem se ukazuje využívání Školení vína na kvasničných kalech pro pozdvihnutí chutě a aroma vína, stejně jako jeho stability. Byl proveden experiment se souborem čtyř vzorků vína odrůdy Veltlínského zeleného …viacAbstract:
The aim of the thesis was to examine the effects of the yeast autolysis during wine producing, especially using a method called Sur – lie, on sensory qualities of wines. The trend abroad seems to exploit autolysis during Sur - lie to obtain more roundness in taste and aroma and to make the wine more stable. The experiment was run with the four variants of Green Veltliner with a different type of technological …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Michal Kumšta
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / odbor:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Práce na příbuzné téma
-
Vliv kvasničních kalů na obsah biogenních aminů ve víně
Karolína Kostelníková