Jakub Zugárek

Bachelor's thesis

Látky uvlňované během autolýzy kvasinek a jejich vliv na senzorické vlastnosti vína

Substances released during yeast autolysis and their effect on sensory wine owners
Abstract:
Cílem bakalářské práce bylo zkoumat vliv autolýzy kvasinek ve výrobě vína, především při uplatnění metody Sur lie (takzvané zrání na jemných kalech), na senzorické vlastnosti vína. Zahraničním trendem se ukazuje využívání Školení vína na kvasničných kalech pro pozdvihnutí chutě a aroma vína, stejně jako jeho stability. Byl proveden experiment se souborem čtyř vzorků vína odrůdy Veltlínského zeleného …more
Abstract:
The aim of the thesis was to examine the effects of the yeast autolysis during wine producing, especially using a method called Sur – lie, on sensory qualities of wines. The trend abroad seems to exploit autolysis during Sur - lie to obtain more roundness in taste and aroma and to make the wine more stable. The experiment was run with the four variants of Green Veltliner with a different type of technological …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2019

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Michal Kumšta

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Bachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture

Theses on a related topic