Látky uvlňované během autolýzy kvasinek a jejich vliv na senzorické vlastnosti vína – Jakub Zugárek
Jakub Zugárek
Bachelor's thesis
Látky uvlňované během autolýzy kvasinek a jejich vliv na senzorické vlastnosti vína
Substances released during yeast autolysis and their effect on sensory wine owners
Abstract:
Cílem bakalářské práce bylo zkoumat vliv autolýzy kvasinek ve výrobě vína, především při uplatnění metody Sur lie (takzvané zrání na jemných kalech), na senzorické vlastnosti vína. Zahraničním trendem se ukazuje využívání Školení vína na kvasničných kalech pro pozdvihnutí chutě a aroma vína, stejně jako jeho stability. Byl proveden experiment se souborem čtyř vzorků vína odrůdy Veltlínského zeleného …moreAbstract:
The aim of the thesis was to examine the effects of the yeast autolysis during wine producing, especially using a method called Sur – lie, on sensory qualities of wines. The trend abroad seems to exploit autolysis during Sur - lie to obtain more roundness in taste and aroma and to make the wine more stable. The experiment was run with the four variants of Green Veltliner with a different type of technological …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Michal Kumšta
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ZUGÁREK, Jakub. \textit{Látky uvlňované během autolýzy kvasinek a~jejich vliv na senzorické vlastnosti vína}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2019. Available from: https://theses.cz/id/12w5sq/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Vliv kvasničních kalů na obsah biogenních aminů ve víně
Karolína Kostelníková