Rozdílné přístupy k potravinám obsahujícím geneticky modifikované plodiny – Alexander Sorokin
Alexander Sorokin
Bachelor's thesis
Rozdílné přístupy k potravinám obsahujícím geneticky modifikované plodiny
Different perceptions towards food containing genetically modified crops
Anotácia:
Bakalářská práce se zabývá zhodnocením rozdílných přístupů k potravinám obsahujícím geneticky modifikované plodiny. V první části jsem se věnoval historii objevu genetických modifikací. Další kapitoly byly věnovány způsobům transgeneze a typům transgenů. Druhy geneticky modifikovaných plodin, jejich podíl na celkové zemědělské produkci a státy s největším zastoupením geneticky modifikovaných plodin …viacAbstract:
The bachelor thesis deals with the evaluation of different approaches to foods containing genetically modified crops. In the first part I focused on the history of the discovery of genetic modifications. The following chapters were devoted to the methods of transgenesis and types of transgenes. Types of genetically modified crops, their share in total agricultural production and the countries with …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Josef Holec, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SOROKIN, Alexander. \textit{Rozdílné přístupy k potravinám obsahujícím geneticky modifikované plodiny}. Online. Bakalárska práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/130gp6/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Regulace a restrikce geneticky modifikovaných plodin v EU
František Polák -
Informovanost veřejnosti o problematice geneticky modifikovaných organismů
Erika Liškutínová -
Ochrana životního prostředí a zdraví před nepříznivými vlivy geneticky modifikovaných organismů
Jan Foldyna -
Aktuální situace v pěstování geneticky modifikovaných odrůd polních plodin v Evropské unii
Markéta Vlachová -
Nové trendy vývoje geneticky modifikovaných potravin a surovin
Kristýna Šimáková -
Faktory ovlivňující pěstování geneticky modifikovaných plodin ve vybraných zemích Jihovýchodní Asie
Kristýna Juráková -
Geneticky modifikované organismy a veřejnost
Magdaléna TENGLEROVÁ -
Geneticky modifikované organismy ve výživě hospodářských zvířat
Diana Cernei
Názov
Vložil
Vložené
Práva