Bc. Pavlína Kopecká
Bachelor's thesis
Koření v léčebné výživě
Spices in nutrition therapy
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá kořením a jeho vlivem na lidský organismus. V teoretické části jsou uvedeny obecné poznatky o koření, shrnuty jsou také jejich účinky na lidský organismus a detailněji jsou popsány vybrané druhy koření. Praktická část je zaměřena na zjišťování znalostí cílové skupiny o problematice koření a sledování frekvence konzumace vybraných druhů koření metodou dotazníkového šetření …moreAbstract:
The Bachellor thesis focuses on spices and their influence on the human organism. The theoretical part presents general knowledge about spices, summarizes the individual effects on the human organism and decribes selected types of spices in detail. The practical part focuses on the survey of knowledge of the target group about spices and on the survey of the frequency of consumption of selected types …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2016
Identifier:
https://is.muni.cz/th/rttp5/
Thesis defence
- Date of defence: 8. 6. 2016
- Supervisor: Mgr. Jana Spáčilová
- Reader: RNDr. Ondřej Zvěřina, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineBachelor programme / field:
Specializations in Health Science / Dietitian
Theses on a related topic
-
Mikrobiologie koření - stanovení a porovnání výskytu významných skupin mikroorganismů ve vzorcích koření - pepře černého celého a pepře černého mletého
Marcela Procházková -
Koření pohledem chemika (nejen)
Veronika Sojáková -
Studium autenticity koření a kořenících přípravků
Václav Štursa -
Didaktická transformace tématu Bylinky neboli zelené koření
Katrin Svobodová -
Minulost, současnost a perspektivy produkce koření v České republice
Ramilia Sibo -
Posouzení vlivu země původu a způsobu zpracování na mikrobiotu vybraného koření
Karolína Menoušková -
Iontová mobilita a hmotnostní spektrometrie v kontrole falšování koření
Dominik HALMAN -
Technologické vyhodnocení výroby vybraného masného výrobku v závislosti na zvoleném koření
Taťána Dangová