Bc. Lenka HRDOVÁ

Bakalářská práce

Želatina - vlastnosti, metody charakterizace a její použití v potravinářském a farmaceutickém průmyslu

Gelatin {--} properties, methods of characterization and use in diary and pharmaceutical industry
Anotace:
Bakalářská práce pojednává o želatině. V práci jsou stručně popsány chemické, fyzikálně chemické a mikrobiologické vlastnosti želatiny. Jsou uvedeny i legislativní požadavky kladené na její bezpečnost. Druhá část práce je věnována praktickému využití želatiny a shrnuje její aplikace ve farmaceutickém průmyslu i v technické praxi. Největším spotřebitelem želatiny je však potravinářský průmysl. Zde je …více
Abstract:
The bachelor theses deals with gelatine. In the thesis, chemical, physico-chemical and microbiological properties of gelatine are briefly described. Legislation requirements related to gelatine safety are mentioned as well. In the second part of the study, applications of gelatine namely in pharmaceutical industry and technical practise are summarized. The gelatine is, however, mostly utilized in food …více
 

Klíčová slova

želatina kolagen
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 6. 2008
Zveřejnit od: 2. 6. 2008
Identifikátor: 5275

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 18. 6. 2008
  • Vedoucí: Ing. Věra Kašpárková, CSc.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

HRDOVÁ, Lenka. Želatina - vlastnosti, metody charakterizace a její použití v potravinářském a farmaceutickém průmyslu . Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 02. 06. 2008

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 2. 6. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin

Práce na příbuzné téma