Ing. Jiří Sochor

Bakalářská práce

Vliv autolýzy kvasnic na obsahové látky vína

The effect of yeast autolysis on wine composition
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývala posouzením vlivu autolýzy kvasinek Saccharomyces cerevisiae na obsahové látky vína včetně zhodnocení senzorických parametrů u zkoumaných variant. V první polovině práce (teoretická rešerše) byla popsána problematika kvasinek se zaměřením na vinařsky nejužívanější kvasinky Saccharomyces cerevisiae, popis struktury a metabolismu kvasinek. Následující kapitoly pojednávají …více
Abstract:
This bachelor thesis examines the impact of autolytic products of Saccharomyces cerevisiae yeast on wine composition, including the influence on sensory parameters in the studied variants. The main body of the thesis is divided into two sections. The theoretical part focuses on the description of yeast with a focus on the most commonly used wine yeast Saccharomyces cerevisiae, including the description …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 12. 6. 2024
  • Vedoucí: prof. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
  • Oponent: Miloš Vidlář, Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta