Vliv autolýzy kvasnic na obsahové látky vína – Ing. Jiří Sochor
Ing. Jiří Sochor
Bakalářská práce
Vliv autolýzy kvasnic na obsahové látky vína
The effect of yeast autolysis on wine composition
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývala posouzením vlivu autolýzy kvasinek Saccharomyces cerevisiae na obsahové látky vína včetně zhodnocení senzorických parametrů u zkoumaných variant. V první polovině práce (teoretická rešerše) byla popsána problematika kvasinek se zaměřením na vinařsky nejužívanější kvasinky Saccharomyces cerevisiae, popis struktury a metabolismu kvasinek. Následující kapitoly pojednávají …víceAbstract:
This bachelor thesis examines the impact of autolytic products of Saccharomyces cerevisiae yeast on wine composition, including the influence on sensory parameters in the studied variants. The main body of the thesis is divided into two sections. The theoretical part focuses on the description of yeast with a focus on the most commonly used wine yeast Saccharomyces cerevisiae, including the description …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 6. 2024
- Vedoucí: prof. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
- Oponent: Miloš Vidlář, Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Hodnocení kvality vín
Alexandra Bolková -
Vliv metody sur lie na obsah biogenních aminů ve víně
Stanislav Fruhvirt -
The Role of RNA Polymerase II CTD Mimicry in Transcription Termination in Yeast
Tomasz Kabzinski -
Utilisation of brewers' spent yeast in protein powder product
Lukáš Polanka -
Pathogenic yeast transporters: Cloning of Candida parapsilosis TRK1 gene and characterization of its product
Lenka Lasoňová -
Investigation of yeast glucan particles for the encapsulation and delivery of bioactive compounds
Petra Šalamúnová -
Biochemical and Structural Characterization of the budding yeast protein Pdp3
Ibidolapo Atinuke ADEKOYA -
Identifying Protein-Protein Interactions of \kur{Trypanosoma brucei} F\dindex{0}F\dindex{1}-ATP Synthase Subunits Using the Yeast Two Hybrid System
Michaela KUNZOVÁ