Stanovení složek semen rostliny šalvěje hispánské moderními\nl{} analytickými metodami – Patrik Plachý
Patrik Plachý
Bakalářská práce
Stanovení složek semen rostliny šalvěje hispánské moderními\nl{} analytickými metodami
Determination of compounds occurring in the seeds of Salvia hispanica by modern analytical methods
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá chemickým složením semen šalvěje hispánské (Salvia hispanica L.). V první části je provedena stručná charakteristika rostliny. Následně je rozebráno chemické složení semen a jsou zde popsány také jejich vlastnosti a účinky na lidský organismus. V poslední části bakalářské práce jsou uvedeny metody stanovení jednotlivých složek chia semen.Abstract:
This bachelor thesis deals with the chemical composition of Salvia hispanica seeds. The first part contains short plant characteristics. In the next part there is described the composition of seeds. Their properties and effects on human organism are also described here. The last part is summarising methods for the determination of compounds occurring in chia seeds.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 7. 2021
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Tomáš Hájek, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PLACHÝ, Patrik. \textit{Stanovení složek semen rostliny šalvěje hispánské moderními$\backslash$nl$\{\}$ analytickými metodami}. Online. Bakalářská práce. Pardubice: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/16idsu/.
Jak správně citovat práci
Plachý, Patrik. Stanovení složek semen rostliny šalvěje hispánské moderními\nl{} analytickými metodami. Pardubice, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Moderní analytické metody ke studiu výskytu, osudu a chemicko-biologických interakcí sinicových toxinů v prostředí
Libor Jaša -
Moderní analytické metody pro detekci biomarkerů mykotoxinů v biologických tekutinách
Lukáš Markvart -
Moderní analytické metody v analýze rybničních vod
Kateřina Jelínková -
Moderní analytické metody při analýze pivovarských produktů a meziproduktů
Petra Mimochodková -
Moderní analytické metody na sledování alergenů v potravinách
Nikola Nováková -
Hledání dostupné metody moderní analýzy reakčních časů v měření analytického/holistického kognitivního stylu
Vojtěch Svoboda -
Olejnatá semena jako zdroje vápníku
Dominika Michaličková -
Olejnatá semena
Petra Řezníčková