Vývoj zdravotně prospěšných výrobků na bázi čerstvých sýrů adaptovaných pro trh ve Vietnamu a v České republice – Bc. Alžběta Kosařová
Bc. Alžběta Kosařová
Master's thesis
Vývoj zdravotně prospěšných výrobků na bázi čerstvých sýrů adaptovaných pro trh ve Vietnamu a v České republice
Development of healthy products based on fresh cheeses adapted for the market in Vietnam and the Czech Republic
Abstract:
Spotřeba mléka a mléčných výrobků na českém trhu v posledních letech stále roste. Byla zaznamenána nejen větší obliba sýrů u spotřebitelů, ale také zájem o inovativní potraviny s přidanou hodnotou. Přestože vietnamský trh s mléčnými produkty, zejména se sýry není zdaleka tak velký jako v České republice, zájem o mléčné výrobky stále narůstá, především u mladé generace. Teoretická část práce se zabývala …moreAbstract:
The consumption of milk and dairy products on the Czech market has been growing in recent years. There has been not only a higher interest and popularity of cheese among consumers, but also an interest in innovative, value-added foods. Although the Vietnamese market for dairy products, especially cheese, is not nearly as large as in the Czech Republic, interest in dairy products is growing, especially …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 4. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 21. 5. 2024
- Supervisor: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
- Reader: Zdeňka Panovská, doc. Dr. Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KOSAŘOVÁ, Alžběta. \textit{Vývoj zdravotně prospěšných výrobků na bázi čerstvých sýrů adaptovaných pro trh ve Vietnamu a v České republice}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2024. Available from: https://theses.cz/id/16mk7i/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Souběžný výskyt laktózové intolerance a intolerance bílkoviny kravského mléka v české populaci
Sára Marie NESTÁVALOVÁ -
Alergie a intolerance na jednotlivé složky mléka a návrh jejich kompenzace ve výživě člověka
Šárka Horáková -
Intolerance laktózy vs. Alergie na mléko
Jakub Přikryl -
Intolerance laktosy a její vliv na lidské zdraví
Lada Stiborová -
Výživa kojenců a batolat s alergií na bílkovinu kravského mléka
Petra VAVEROVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights