Vývoj zdravotně prospěšných výrobků na bázi čerstvých sýrů adaptovaných pro trh ve Vietnamu a v České republice – Bc. Alžběta Kosařová
Bc. Alžběta Kosařová
Master's thesis
Vývoj zdravotně prospěšných výrobků na bázi čerstvých sýrů adaptovaných pro trh ve Vietnamu a v České republice
Development of healthy products based on fresh cheeses adapted for the market in Vietnam and the Czech Republic
Anotácia:
Spotřeba mléka a mléčných výrobků na českém trhu v posledních letech stále roste. Byla zaznamenána nejen větší obliba sýrů u spotřebitelů, ale také zájem o inovativní potraviny s přidanou hodnotou. Přestože vietnamský trh s mléčnými produkty, zejména se sýry není zdaleka tak velký jako v České republice, zájem o mléčné výrobky stále narůstá, především u mladé generace. Teoretická část práce se zabývala …viacAbstract:
The consumption of milk and dairy products on the Czech market has been growing in recent years. There has been not only a higher interest and popularity of cheese among consumers, but also an interest in innovative, value-added foods. Although the Vietnamese market for dairy products, especially cheese, is not nearly as large as in the Czech Republic, interest in dairy products is growing, especially …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 21. 5. 2024
- Vedúci: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
- Oponent: Zdeňka Panovská, doc. Dr. Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KOSAŘOVÁ, Alžběta. \textit{Vývoj zdravotně prospěšných výrobků na bázi čerstvých sýrů adaptovaných pro trh ve Vietnamu a v České republice}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/16mk7i/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products
Práce na příbuzné téma
-
Souběžný výskyt laktózové intolerance a intolerance bílkoviny kravského mléka v české populaci
Sára Marie NESTÁVALOVÁ -
Alergie a intolerance na jednotlivé složky mléka a návrh jejich kompenzace ve výživě člověka
Šárka Horáková -
Intolerance laktózy vs. Alergie na mléko
Jakub Přikryl -
Intolerance laktosy a její vliv na lidské zdraví
Lada Stiborová -
Výživa kojenců a batolat s alergií na bílkovinu kravského mléka
Petra VAVEROVÁ
Názov
Vložil
Vložené
Práva