Antioxidační a antimikrobiální účinky listů jakonu. – Bc. Kateřina ZAJÍČKOVÁ
Bc. Kateřina ZAJÍČKOVÁ
Diplomová práce
Antioxidační a antimikrobiální účinky listů jakonu.
Antioxidant and Antimicrobial Effects of Yacon Leaves.
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo zjistit obsah celkových antioxidantů a polyfenolů ve vybraných druzích listů jakonu. Dále bylo úkolem zjistit antimikrobiální účinky a v neposlední řadě organoleptické vlastnosti vodného výluhu z listů. Teoretická část obsahuje charakteristiku jednotlivých andských okopanin, popis chemického složení listů i hlíz a biologické účinky listů jakonu. V praktické části jsou …víceAbstract:
The aim of this thesis was to determinate the total content of antioxidants and polyphenols in selected types of yacon leaves. The next task was to determinate antimicrobial effects and finally organolepetic properties of aqueous extract solution from the leaves. The teoretical part contains the individual characteristics of Andean root crops, description of the chemical composition of leaves and tubers …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2012
Zveřejnit od: 2. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ZAJÍČKOVÁ, Kateřina. Antioxidační a antimikrobiální účinky listů jakonu.. Zlín, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Ověření antimikrobiální účinnosti rostlinných silic u biltongu (sušeného masa) antilopy losí (Tarotragus oryx)
Kristýna Friedlová -
Enzymatické a antimikrobiální vlastnosti kozího mléka
Aneta Špínová -
Polyfenoly a antioxidanty u povijnice batátové (Ipomoea batatas)
Terezie Husarová -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita v různě zbarvených hlízách odrůd brambor
Sebastian Holaza -
Analýza přírodních antioxidantů pomocí kapilární elektroforézy ve spojení s hmotnostní spektrometrií
Zuzana Nepejchalová -
Jakon - možný zdroj antioxidantů
Kateřina Buřilová -
Jakon - zdroj pozitivně působících látek ve stravě
Lenka Vomočilová -
Obsahové látky v hlízách jakonu (Smallanthus sonchifolius)
Kristina Heřmanová