Analýza nutričního složení konopí setého a konopných výrobků – Bc. Dominika KACZOROVÁ
Bc. Dominika KACZOROVÁ
Master's thesis
Analýza nutričního složení konopí setého a konopných výrobků
Analysis of the nutritional composition of Cannabis sativa and hemp products
Abstract:
Konopí seté (Cannabis sativa L.) je velice perspektivní rostlina díky zemědělskému, průmyslovému a medicinálnímu využití. Teoretická část diplomové práce se zabývá využitím konopí setého v potravinářství a nutričním složením konopných potravinových výrobků. V potravinářství jsou zejména využita semena technického konopí, která obsahují všechny esenciální aminokyseliny a mají unikátní složení esenciálních …moreAbstract:
Cannabis sativa L. is a very perspective plant due to its agronomical, industrial and medicinal use. The theoretical part of the diploma thesis is about the use of Cannabis sativa in the food industry and the nutritional composition of hemp food products. In the food industry, the hemp seeds are mainly used and they contain all essential amino acids and have a unique composition of essential omega …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: doc. RNDr. Petr Tarkowski, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
KACZOROVÁ, Dominika. Analýza nutričního složení konopí setého a konopných výrobků. Olomouc, 2019. diplomová práce (Mgr.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaPalacký University Olomouc
Faculty of ScienceMaster programme / field:
Biochemistry / Biochemistry
Theses on a related topic
-
Využití produktů ze zpracování konopí ve výživě kapra obecného (Cyprinus carpio L.).
Ondřej Palíšek -
Vliv kyseliny fytové na nutriční hodnotu potravin
Petra VOJTÍŠKOVÁ -
Kvalita proteinu u sardinek a šprotů po tepelné úpravě
Eva Hanzalová -
Srovnání kvality proteinu psích granulí na základě in vitro stravitelnosti proteinu
Adéla Kůrková -
Porovnání kvality hmyzího proteinu s proteinem běžně přítomným v potravě
Anna Jílková -
Studiu klíčivosti a vzcházivosti semen technického konopí
Veronika ŘEZÁČOVÁ -
Nutriční a technologická kvalita semen konopí setého
Jaroslava PŮLPYTLOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights