Bc. Barbora Lukášová

Bachelor's thesis

Kulinářské tradice Těšínska a jejich uplatnění v současné gastronomii

Culinary Traditions of Těšín Region and their Application in Contemporary Gastronomy
Abstract:
Cílem bakalářské práce je analyzovat gastronomické tradice v oblasti Těšínska a na základě zjištěného vytvořit doporučení pro implementaci tradičního kulinářství do moderní gastronomie ve formě návrhu zážitkového menu. Práce bude složena ze dvou částí, teoretické a analytické. Teoretická část práce bude zaměřena na charakteristiku zkoumaného území, deskripci kulinářských tradic a použitou výzkumnou …more
Abstract:
The aim of the bachelor's thesis is to analyze the gastronomic traditions in the Cieszyn region and on the basis of the findings to create recommendations for the implementation of traditional cuisine in modern gastronomy in the form of an experience menu. The work is going to consist of two parts, theoretical and analytical. The theoretical part of the work focus on the characteristics of the researched …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 7. 2021

Thesis defence

  • Date of defence: 16. 8. 2021
  • Supervisor: Ing. Milena Botlíková, Ph.D.
  • Reader: Mgr. Alexandr Burda

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Slezská univerzita v Opavě, Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě

Silesian University in Opava

Faculty of Philosophy and Science in Opava

Bachelor programme / field:
Gastronomy, Hotel Management and Tourism / Spa Management and Tourism