Hodnocení mikrobiologické nezávadnosti potravin. – Vendula SUSZKOVÁ
Vendula SUSZKOVÁ
Bakalářská práce
Hodnocení mikrobiologické nezávadnosti potravin.
Assessment of food microbiological safety.
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá významnými poznatky se zaměřením na bezpečnost potravin z mikrobiologického hlediska. První část práce je zaměřena na charakteristiku nejčastěji se vyskytujících patogenních mikroorganismů v potravinách, jejichž přítomnost může vést ke vzniku infekcí, a tudíž představují vysoké riziko pro lidské zdraví. V následující kapitole jsou uvedeny základní legislativní předpisy …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with important knowledge with a focus on food safety from a microbiological point of view. The first part of the thesis is focused on the characteristics of the most frequently occurring pathogenic microorganisms in foods, the presence of which can lead to infections and therefore pose a high risk to human health. The following chapter lists the basic legislation and standards …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 14. 5. 2018
- Vedoucí: Mgr. Zuzana Rybková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
SUSZKOVÁ, Vendula. Hodnocení mikrobiologické nezávadnosti potravin.. Ostrava, 2018. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Přírodovědecká fakultaOSTRAVSKÁ UNIVERZITA
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Biologie / Experimentální biologie
Práce na příbuzné téma
-
Mikroorganismy v pivovarnictví
Kateřina Lehocká -
Mikrobiologie tepelně ošetřeného mléka
Jitka Lidmilová -
Inhibiční účinek přírodních látek rostlinného původu na technologicky významné mikroorganismy
Marek Hloch -
Mikrobiologie sýrů ošetřených bioaktivními látkami za účelem prodloužení jejich trvanlivosti
Barbora Nedělová -
Bezpečnost potravin a dodržování bezpečnostních předpisů ve vybraném hotelu
Ademi Akhmetova -
Když čteš, možná neztloustneš - aneb naučme se rozumět označování potravin
Zuzana Strnadelová -
Použití přídatných látek při výrobě potravin
Kamila Borešová -
Rozumíme označování potravin?
Mirjana Stanojković