Dekarboxylázová aktivita vybraných probiotických bakterií – Nikola GEORGOVÁ
Nikola GEORGOVÁ
Bachelor's thesis
Dekarboxylázová aktivita vybraných probiotických bakterií
Decarboxylase Activity of Selected Probiotic Bacteria
Anotácia:
Tato práce se zabývá dekarboxylázovou aktivitou vybraných probiotických bakterií. Produkci biogenních aminů těmito skupinami mikroorganizmů lze chápat jako protiklad k jejich pozitivním dieteticko-léčebným účinkům. Proto je nutné tuto problematiku sledovat a testovat i faktory (přídavek aminokyselin, NaCl, sacharidů, pH, teplota), které by mohly dekarboxylázovou aktivitu významně ovlivnit. V rámci …viacAbstract:
This bachelor thesis deals with decarboxylase activity in selected probiotic bacteria. Biogenic amine production by this group of microorganisms could be considered opposit to their beneficial dietery effect. Therefore, it is neccessary to investigate this issue deeply and also test the factores which could affect the decarboxylase activity. In the frame of this work the kinetics of biogenic amine …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 5. 2013
Zverejniť od: 24. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
GEORGOVÁ, Nikola. Dekarboxylázová aktivita vybraných probiotických bakterií. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 24. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Economics of Fat, Cosmetics and Production Detergent
Práce na příbuzné téma
-
Probiotické bakterie jako producenti aktivní formy kyseliny listové
Kateřina Křivá -
Přežívání probiotických bakterií v probiotických doplňcích v závislosti na podmínkách skladování
Tereza Střelková -
Ověření deklarovaných počtů bakterií v probiotických preparátech určených pro lidskou výživu
Barbora Podušková -
Vliv vnějších faktorů na dekarboxylázovou aktivitu Bifidobacterium animalis subsp. lactis
Iveta Kalousová -
Faktory ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu bakterií rodu lactobacillus a bifidobacterium
Eva LORENCOVÁ -
Biogenní aminy a jejich význam v potravinách
Michaela Vlčková -
Biogenní aminy ve víně
Liana Leshchuk -
Biogenní aminy v produktech minipivovarů
Michaela SYMONOVÁ