Změny textury a senzorických vlastností sýrů s plísní Penicillium nalgiovense během zrání. – Bc. Karel STANĚK
Bc. Karel STANĚK
Master's thesis
Změny textury a senzorických vlastností sýrů s plísní Penicillium nalgiovense během zrání.
Changes of texture and senzory characteristics of the cheese with mould Penicillium nalgiovense during ripening.
Abstract:
Teoretická část diplomová práce je věnována popisu biochemická aktivity a možné produkce sekundárních metabolitů plísně P. nalgiovense, technologii výroby sýrů s plísní na povrchu, biochemické, texturní změny a vady během zrání sýrů s plísní na povrchu. Praktická část práce je zaměřena na sledování změn tvrdosti a senzorických znaků v průběhu zrání sýrů s plísní na povrchu. Tvrdost byla měřena pomocí …moreAbstract:
The theoretical part of master thesis is about focused description biochemical activity and producing secondary metabolites of mould P. nalgiovense, production technology of surface mould-ripened soft cheese, biochemical reaction, texture changes and defects during the ripening of surface mould-ripened soft cheese. The practical part deals with changes hardness and sensory analysis during the ripening …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2011
Identifier:
22640
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
STANĚK, Karel. \textit{Změny textury a senzorických vlastností sýrů s plísní Penicillium nalgiovense během zrání.}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2011. Available from: https://theses.cz/id/1do98b/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
STANĚK, Karel. Změny textury a senzorických vlastností sýrů s plísní Penicillium nalgiovense během zrání.. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Vliv plísní Penicillium nalgiovensis na přírodní sýry
Karel STANĚK -
Textura tavených sýrů s různou koncentrací alginátu sodného
Lucie MYNARČÍKOVÁ