Kvantitativní aspekty vybraných typů veřejného stravování s ohledem na prevenci vzniku civilizačních chorob – Radka MARJAKOVÁ
Radka MARJAKOVÁ
Bakalářská práce
Kvantitativní aspekty vybraných typů veřejného stravování s ohledem na prevenci vzniku civilizačních chorob
The Quantitative Aspects of Chosen Types of Public Catering with Special Focus on Prevention of Lifestyle Diseases
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na výživu a stravování v restauracích klasického typu. Pojednává o vlivu výživy na vznik civilizačních chorob. Analyzuje energetické složení 90 jídel restauračního typu. Výsledky výzkumu jsou srovnány s výživovými doporučeními pro obyvatelstvo České republiky.Abstract:
The bachelor thesis focuses on nutrition and eating habits in the restaurants of the classic type. It discusses the impacts of nutrition on the emergence of lifestyle diseases and analyzes the energy content of 90 dishes of the restaurant type. The results of this research are compared with the dietary recommendations issued for the population of the Czech Republic.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2015
Zveřejnit od: 13. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: MUDr. Kateřina Kikalová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MARJAKOVÁ, Radka. \textit{Kvantitativní aspekty vybraných typů veřejného stravování s ohledem na prevenci vzniku civilizačních chorob}. Online. Bakalářská práce. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, Pedagogická fakulta. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/1drv1q/.
Jak správně citovat práci
MARJAKOVÁ, Radka. Kvantitativní aspekty vybraných typů veřejného stravování s ohledem na prevenci vzniku civilizačních chorob. Olomouc, 2015. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Pedagogická fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.4.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 13. 4. 2015 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Pedagogická fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Pedagogická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace v pedagogice / Přírodopis se zaměřením na vzdělávání a výchova ke zdraví se zaměřením na vzdělávání
Práce na příbuzné téma
-
Výživová doporučení pro těhotné ženy v teorii a praxi
Anhelina SYNOVYD -
Implementace bezlepkového stravování v české gastronomii
Anna Brábníková -
Vybrané ukazatele nutriční hodnoty náhradní kojenecké výživy
Adéla Kocmanová -
Hodnocení nutriční hodnoty lučního sena a jeho alternativ ve výživě sportovních koní
Adriana Dunovská -
Ovlivnění nutriční hodnoty cvrčka banánového (Gryllus assimilis) přidáním mrkve do jeho výživy
Michal Čáp -
Komparace webových stránek zaměřených na výživové hodnoty
Ondřej Zeman -
Srovnání nutriční hodnoty vybraných odrůd pšenice seté ve vztahu k výživě brojlerových kuřat
Viktória Gallie -
Označování nutriční hodnoty potravin na přední straně obalu
Eliška Paidarová
Název
Vložil
Vloženo
Práva