Martina Hrubá
Bachelor's thesis
Vývoj kávové kultury v ČR
Development of Coffee Culture in the Czech Republic
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá analýzou vývoje a současného stavu kávové kultury v České republice. Kávová kultura u nás se v posledních 10 letech velice zlepšila, avšak stále není dostatečně kvalitní, a proto se práce zaměřuje právě na toto téma. Práce provede čtenáře stručnou historií o kávě samotné a jejím vstupu do povědomí lidí. Následný vývoj obchodu a konzumace kávy vyústí v současné preference …moreAbstract:
This bachelor´s thesis is focused on the topic - analysis of the development and current situation of coffee culture in the Czech Republic. Present-day condition of coffee culture in our country had improved in the last ten years but it is still has not sufficient quality. Because of that fact the topic is interested in coffee culture. Thesis takes the reader through the history of coffee itself and …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 4. 2014
Identifier:
http://is.vsh.cz/th/12108/vsh_b/
Thesis defence
- Date of defence: 2. 6. 2014
- Supervisor: Ing. Pavla Burešová
- Reader: Ing. Dana Johnová
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová v PrazeInstitute of Hospitality Management in Prague
Bachelor programme / field:
Gastronomy, Hotel Management and Tourism / Hospitality Management
Theses on a related topic
-
Briu: A Coffee Roasting Startup
Maximilian Beck -
Kávová kultura a její uplatnění v edukaci
Barbora MAREČKOVÁ -
Kávová kultura Jižní Koreje
Helena CHOVANCOVÁ -
Kávová kultura v Praze
Pavel Veselý -
Příprava kávy a její kultura
Lucie ŠTĚRBOVÁ -
Pražská kavárenská kultura jako součást cestovního ruchu v Praze
Šárka Steklá -
Zhodnocení současného stavu kávové kultury v Benešově
Tereza Růžičková -
Gastronomické úpravy kávy, příprava a její kultura
Natálie Loupová