Martina Hrubá
Bakalářská práce
Vývoj kávové kultury v ČR
Development of Coffee Culture in the Czech Republic
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá analýzou vývoje a současného stavu kávové kultury v České republice. Kávová kultura u nás se v posledních 10 letech velice zlepšila, avšak stále není dostatečně kvalitní, a proto se práce zaměřuje právě na toto téma. Práce provede čtenáře stručnou historií o kávě samotné a jejím vstupu do povědomí lidí. Následný vývoj obchodu a konzumace kávy vyústí v současné preference …víceAbstract:
This bachelor´s thesis is focused on the topic - analysis of the development and current situation of coffee culture in the Czech Republic. Present-day condition of coffee culture in our country had improved in the last ten years but it is still has not sufficient quality. Because of that fact the topic is interested in coffee culture. Thesis takes the reader through the history of coffee itself and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2014
Identifikátor:
http://is.vsh.cz/th/12108/vsh_b/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 6. 2014
- Vedoucí: Ing. Pavla Burešová
- Oponent: Ing. Dana Johnová
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v PrazeVysoká škola hotelová v Praze
Bakalářský studijní program / obor:
Gastronomie, hotelnictví a turismus / Hotelnictví
Práce na příbuzné téma
-
Briu: A Coffee Roasting Startup
Maximilian Beck -
Kávová kultura a její uplatnění v edukaci
Barbora MAREČKOVÁ -
Kávová kultura Jižní Koreje
Helena CHOVANCOVÁ -
Kávová kultura v Praze
Pavel Veselý -
Příprava kávy a její kultura
Lucie ŠTĚRBOVÁ -
Pražská kavárenská kultura jako součást cestovního ruchu v Praze
Šárka Steklá -
Zhodnocení současného stavu kávové kultury v Benešově
Tereza Růžičková -
Gastronomické úpravy kávy, příprava a její kultura
Natálie Loupová