Ema PEŠKOVÁ

Bakalářská práce

Zpracování výlisků semen tykve olejné (Cucurbita pepo L.) na mouku a bílkovinný koncentrát

Processing of pumpkin (\kur{Cucurbita pepo} L.) seed cake for flour and protein concentrate
Anotace:
Cílem této bakalářské práce bylo zhodnocení chemických a funkčních vlastností tykvové mouky a z mouky vytvořených frakcí dle jemnosti částic nad 250; 250-180; pod 180 mikronů a výroba tykvového proteinového koncentrátu. Mouka byla vytvořena z výlisků tykve olejné (Cucurbita pepo L.). V teoretické části je popsána botanická charakteristika a jsou popsány funkční a chemické vlastnosti tykve olejné. Praktická …více
Abstract:
The aim of this bachelor thesis was to evaluate the chemical and functional properties of pumpkin flour and flour-formed fractions according to the fineness of particles over 250; 250-180; below 180 microns and the production of pumpkin protein concentrate. The flour was made from pumpkin marc (Cucurbita pepo L.). The theoretical part describes the botanical characteristics and describes the functional …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 6. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Jan Bárta, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

PEŠKOVÁ, Ema. Zpracování výlisků semen tykve olejné (Cucurbita pepo L.) na mouku a bílkovinný koncentrát. Č. Budějovice, 2020. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakulta

JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

Zemědělská fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Zemědělství / Zemědělství - Zpracování produktů

 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.