Jana Vosmeková
Bakalářská práce
Pivovarnictví a analýza piva
Brewing and beer analysis
Anotace:
Bakalářská práce se věnuje charakteristice Českého piva, jeho výrobě a látkám v pivu obsaženým. Dále se zabývá parametry určenými pro hodnocení kvality piva a analytickými metodami, které se používají pro stanovení látek přirozeně se v pivu vyskytujících. V neposlední řadě je práce věnována i látkám, které výslednou kvalitu piva mohou zhoršit.Abstract:
The bachelor thesis deals with the characteristics of Czech beer, its production and the substances contained in beer. Further, the parameters intended for the evaluation of beer quality and analytical methods that are used to determine substances naturally occurring in beer are discussed. Last but not least, the work is devoted to substances that can worsen the resulting quality of beer.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 7. 2022
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Česlová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Vosmeková, Jana. Pivovarnictví a analýza piva. Pardubice, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv ročníkové variability chmelů na profil aromatických látek, jejich přenos a chování při stárnutí studeně chmeleného piva
Lenka Straková -
Vliv přídavku bylin na kvalitu fermentačního procesu při výrobě piva
Martin Buchta -
Možnosti chmelení piva za studena
Jana Hlaváčková -
Možnosti chmelení piva chmelovými extrakty a výrobky z chmele
Kateřina Tichá -
Produkce biogenních aminů bakteriálními izoláty mléčného kvašení z procesu výroby piva
Veronika Mandová -
Obsah polyfenolů v pivu a jeho koloidní stabilita v závislosti na množství stabilizačního prostředku
Iveta Černošková -
Biologicky aktivní polyfenoly pivovarských surovin a jejich změny při zpracování
Alexandr Mikyška -
Porovnání metod pro stanovení polyfenolů v surovinách, pivu a pivovarských meziproduktech
Zuzana Kovácsová