Stanovení vitamínu B\dindex{12} v mase připravené metodou sous-vide – Michaela Merclová
Michaela Merclová
Bachelor's thesis
Stanovení vitamínu B\dindex{12} v mase připravené metodou sous-vide
Determination of vitamin B\dindex{12 }in meat prepared by sous-vide method
Abstract:
Bakalářská práce pojednává o stanovení množství vitamínu B12 ve vybraných vzorcích masa. Použitá metoda stanovení je vysokoúčinná kapalinová chromatografie s UV/VIS spektrofotometrickou detekcí. Vitamín B12 byl extrahován ze vzorku pomocí enzymů, poté byl zachycen zakoncentrováním na imunoafinitní SPE koloně. Obsah vitamínu B12 byl analyzován v mase syrovém a v mase upraveném metodou sous ? vide pro …moreAbstract:
Determination of vitamin B12 content in chosen samples of meat is the topic of this bachelor thesis. The method of determination is high performance liquid chromatography with UV/VIS spectroscopy detector. Vitamin B12 was extracted by enzymes and then was purified and preconcentrated on an immunoafinite SPE column. For the purposes of comparing the loss of vitamin B12 during the heat treatment, content …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 7. 2021
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Tomáš Hájek, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MERCLOVÁ, Michaela. \textit{Stanovení vitamínu B$\backslash$dindex$\{$12$\}$ v mase připravené metodou sous-vide}. Online. Bachelor's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2021. Available from: https://theses.cz/id/1hxo6p/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Merclová, Michaela. Stanovení vitamínu B\dindex{12} v mase připravené metodou sous-vide. Pardubice, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Maso ve výuce gastronomie
Michaela Bednaříková -
Podnikatelský plán: Prodejna "Maso-Uzeniny"
Rudolf Gábor -
Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen- hovězí maso.
Jana Lainková -
Králičí maso - zdroj cenných výživových látek
Martin Janulík -
Finanční analýza společnosti MASO UZENINY PÍSEK, a.s. z pohledu věřitele
Adam Čepec -
Finanční analýza společnosti Maso Jičín, s. r. o.
Tomáš Turek -
Rybí maso jako rozšíření sortimentu pro výrobu masných výrobků
Marie Nevrklová -
Sušené maso a jeho výroba
Andrea Kútna