Michaela Merclová

Bachelor's thesis

Stanovení vitamínu B\dindex{12} v mase připravené metodou sous-vide

Determination of vitamin B\dindex{12 }in meat prepared by sous-vide method
Anotácia:
Bakalářská práce pojednává o stanovení množství vitamínu B12 ve vybraných vzorcích masa. Použitá metoda stanovení je vysokoúčinná kapalinová chromatografie s UV/VIS spektrofotometrickou detekcí. Vitamín B12 byl extrahován ze vzorku pomocí enzymů, poté byl zachycen zakoncentrováním na imunoafinitní SPE koloně. Obsah vitamínu B12 byl analyzován v mase syrovém a v mase upraveném metodou sous ? vide pro …viac
Abstract:
Determination of vitamin B12 content in chosen samples of meat is the topic of this bachelor thesis. The method of determination is high performance liquid chromatography with UV/VIS spectroscopy detector. Vitamin B12 was extracted by enzymes and then was purified and preconcentrated on an immunoafinite SPE column. For the purposes of comparing the loss of vitamin B12 during the heat treatment, content …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 7. 2021
Zverejniť od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: Ing. Tomáš Hájek, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Merclová, Michaela. Stanovení vitamínu B\dindex{12} v mase připravené metodou sous-vide. Pardubice, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs