Stanovení vitamínu B\dindex{12} v mase připravené metodou sous-vide – Michaela Merclová
Michaela Merclová
Bachelor's thesis
Stanovení vitamínu B\dindex{12} v mase připravené metodou sous-vide
Determination of vitamin B\dindex{12 }in meat prepared by sous-vide method
Anotácia:
Bakalářská práce pojednává o stanovení množství vitamínu B12 ve vybraných vzorcích masa. Použitá metoda stanovení je vysokoúčinná kapalinová chromatografie s UV/VIS spektrofotometrickou detekcí. Vitamín B12 byl extrahován ze vzorku pomocí enzymů, poté byl zachycen zakoncentrováním na imunoafinitní SPE koloně. Obsah vitamínu B12 byl analyzován v mase syrovém a v mase upraveném metodou sous ? vide pro …viacAbstract:
Determination of vitamin B12 content in chosen samples of meat is the topic of this bachelor thesis. The method of determination is high performance liquid chromatography with UV/VIS spectroscopy detector. Vitamin B12 was extracted by enzymes and then was purified and preconcentrated on an immunoafinite SPE column. For the purposes of comparing the loss of vitamin B12 during the heat treatment, content …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 7. 2021
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Tomáš Hájek, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MERCLOVÁ, Michaela. \textit{Stanovení vitamínu B$\backslash$dindex$\{$12$\}$ v mase připravené metodou sous-vide}. Online. Bakalárska práca. Pardubice: Univerzita Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/1hxo6p/.
Jak správně citovat práci
Merclová, Michaela. Stanovení vitamínu B\dindex{12} v mase připravené metodou sous-vide. Pardubice, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Maso ve výuce gastronomie
Michaela Bednaříková -
Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen- hovězí maso.
Jana Lainková -
Podnikatelský plán: Prodejna "Maso-Uzeniny"
Rudolf Gábor -
Králičí maso - zdroj cenných výživových látek
Martin Janulík -
Finanční analýza společnosti MASO UZENINY PÍSEK, a.s. z pohledu věřitele
Adam Čepec -
Finanční analýza společnosti Maso Jičín, s. r. o.
Tomáš Turek -
Rybí maso jako rozšíření sortimentu pro výrobu masných výrobků
Marie Nevrklová -
Vývoj a změny v komoditní vertikále prasata - vepřové maso v Srbsku před vstupem do EU
Jovana Stojanović