Anna Cihlářová

Bakalářská práce

Používaní soli v masné výrobě a její vliv na výrobu masa a masných výrobků

Salt and its role in the meat production, the impact of the salt on the production of the meat and meat products
Anotace:
Bakalářská práce je věnována soli a jejímu užívání v masné výrobě. Masná výroba zahrnuje řadu operací, kterými se docílí údržnosti, typické struktury, barvy a dalších senzorických vlastností masných produktů, od salámů až po nejrůznější druhy párků, klobás, uzených mas. Sůl, neboli chlorid sodný, je strategická surovina. Její celosvětový denní příjem se pohybuje v rozmezí 9 až 12 g. Pro masný průmysl …více
Abstract:
This bachelor thesis focuses on the salt and its role in meat production. Meat production includes a number of operations to ensure typical texture, natural color and other sensory properties of meat products, including salamies to all kind sausages and smoked meats. Salt is a mineral consisting of sodium chloride. Its worldwide daily intake ranges from 9 to 12 g. In meat production salt is used especially …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 4. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta