Hodnocení vybraných kvalitativních parametrů jablek v závislosti na způsobu jejich pěstování – Tereza Pechová
Tereza Pechová
Master's thesis
Hodnocení vybraných kvalitativních parametrů jablek v závislosti na způsobu jejich pěstování
Evaluation of selected qualitative parameters of apples produced under different growing methods
Abstract:
Cílem diplomové práce je posoudit, zda mají různé metody pěstování vliv na obsah kvalitativních parametrů jablek. Zkoumání bylo podrobeno šest různých odrůd pocházejících z ekologické (BIO) a integrované produkce (IP). Hypotézy předpokládaly, že se hodnocené parametry jablek u jednotlivých produkčních systémů liší. Pro měření obsahu vitaminu C a sacharidů byla zvolena analytická metoda HPLC, u sacharidů …moreAbstract:
The aim of this study is to consider whether the diffrent growing methods influence the content of qualitative parameters of apples. Six different varieties from organic (BIO)and integrated production (IP) was examined. The hypotesis presumed that the evaluated parameters of apples differ for each production system. To measure the content of vitamin C and saccharides (with use of the refractive index …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
- Reader: Jan Pánek, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PECHOVÁ, Tereza. \textit{Hodnocení vybraných kvalitativních parametrů jablek v závislosti na způsobu jejich pěstování}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2015. Available from: https://theses.cz/id/1ke4o8/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Izolace, identifikace a biologická aktivita obsahových látek druhů rodu Coleus
Sabína Jurkaninová -
Aktivita antioxidantů u vybraných druhů řas za působení abiotického stresu
Adam Slavík -
Aktivita antioxidačních mechanismů u vybraných kmenů řas ovlivněných zamrzáním
Robert Zunt -
Vliv stresu suchem na obsah vitaminu C a antioxidační kapacity v hlízách brambor
Tereza Kvapilová -
Cézannova jablka a černobílá reprodukce
Jiří Procházka -
Kyselá jablka. Gender ve škole a ve výtvarné výchově
Matylda Hádková -
Preservation of fresh-cut apples with selected natural compounds
ERNEST ATTAH Hevor -
P: Adamové jablká
Dorota Holubová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights