Optimalizace extrakce celkových fenolů a flavonoidů u lociky seté – Martin Káda
Martin Káda
Bachelor's thesis
Optimalizace extrakce celkových fenolů a flavonoidů u lociky seté
Optimization of methods for total phenolic content and flavonoids content in lettuce
Abstract:
Bakalářská práce se zabývala optimalizací extrakce rostlinných fenolů a flavonoidů v locice seté. Salát je známá listová zelenina patřící do velice druhově bohaté čeledi hvězdnicovitých. Běžně se pěstuje pro domácí potřebu i ve velkovýrobě. Z výživového hlediska salát obsahuje nenasycené mastné kyseliny, vlákninu, vitamin C, kyselinu listovou a fenolické sloučeniny. Všechny tyto látky jsou nutričně …moreAbstract:
Bachelor thesis deals with the optimization of the extraction of plant phenols and flavonoids in the lettuce. Lettuce is a well-known leafy vegetable that belongs to a very species-rich family of Asteraceae. It is grown on gardens but also in large-scale production. From a nutritional point of view, lettuce contains unsaturated fatty acids, fibre, vitamin C, folic acid and phenolic compounds. All these …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2021
Thesis defence
- Supervisor: PharmDr. Jan Kubeš, Ph.D.
- Reader: František Hnilička, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KÁDA, Martin. \textit{Optimalizace extrakce celkových fenolů a flavonoidů u lociky seté}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Available from: https://theses.cz/id/1kzxie/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Quality of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Quantitative und qualitative Analyse der sekundären Präpositionen im Spektrum ausgewählter Texte
Michaela BENEŠOVÁ -
Occurrence of the cALAs gene in the BCCO Actinomycetes collection and cultivation improvements for the overproduction of secondary metabolites in soil associated Actinomycetes
Lisa PULFERER -
Genome analysis of Kutzneria sp. strain BCCO 10_1627 and detection of antifungal secondary metabolites
Linda JERNEJ -
Sekundární metabolity ovlivňující kvalitu potravin
Andrea Trnková -
Využití metod fluorescenční spektrofotometrie v koloidní chemii
Jana Juříková -
Využití metod fluorescenční spektrofotometrie v koloidní chemii
Jana Juříková -
Cannabis sativa - objasnění vztahu mezi domnělými poddruhy
Kateřina Tejkalová -
Studium fluorescenčně značené mitogenem-aktivované protein kinasy MMK2 ve vojtěšce (Medicago sativa L.)
Pavel KOLODIN
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights