Optimalizace extrakce celkových fenolů a flavonoidů u lociky seté – Martin Káda
Martin Káda
Bachelor's thesis
Optimalizace extrakce celkových fenolů a flavonoidů u lociky seté
Optimization of methods for total phenolic content and flavonoids content in lettuce
Anotácia:
Bakalářská práce se zabývala optimalizací extrakce rostlinných fenolů a flavonoidů v locice seté. Salát je známá listová zelenina patřící do velice druhově bohaté čeledi hvězdnicovitých. Běžně se pěstuje pro domácí potřebu i ve velkovýrobě. Z výživového hlediska salát obsahuje nenasycené mastné kyseliny, vlákninu, vitamin C, kyselinu listovou a fenolické sloučeniny. Všechny tyto látky jsou nutričně …viacAbstract:
Bachelor thesis deals with the optimization of the extraction of plant phenols and flavonoids in the lettuce. Lettuce is a well-known leafy vegetable that belongs to a very species-rich family of Asteraceae. It is grown on gardens but also in large-scale production. From a nutritional point of view, lettuce contains unsaturated fatty acids, fibre, vitamin C, folic acid and phenolic compounds. All these …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: PharmDr. Jan Kubeš, Ph.D.
- Oponent: František Hnilička, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KÁDA, Martin. \textit{Optimalizace extrakce celkových fenolů a flavonoidů u lociky seté}. Online. Bakalárska práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/1kzxie/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Quality of Agricultural Products
Práce na příbuzné téma
-
Quantitative und qualitative Analyse der sekundären Präpositionen im Spektrum ausgewählter Texte
Michaela BENEŠOVÁ -
Occurrence of the cALAs gene in the BCCO Actinomycetes collection and cultivation improvements for the overproduction of secondary metabolites in soil associated Actinomycetes
Lisa PULFERER -
Genome analysis of Kutzneria sp. strain BCCO 10_1627 and detection of antifungal secondary metabolites
Linda JERNEJ -
Sekundární metabolity ovlivňující kvalitu potravin
Andrea Trnková -
Vliv mechanického odstranění vegetačního vrcholu na habitus a sekundární metabolity rostlin léčebného konopí.
Petr Kolín -
Využití metod fluorescenční spektrofotometrie v koloidní chemii
Jana Juříková -
Využití metod fluorescenční spektrofotometrie v koloidní chemii
Jana Juříková -
Cannabis sativa - objasnění vztahu mezi domnělými poddruhy
Kateřina Tejkalová
Názov
Vložil
Vložené
Práva